Saturday, March 22, 2008

HAPPY EASTER!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

PASTE FERICIT!

Saturday, March 15, 2008

Din colectia "Incepute si neterminate''

Zilele trecute m-am gandit sa sortez un pic lucrurile prin dulapurile mele si iata ce am gasit. Din pacate nu mai stiu de unde am luat modelele, astfel ca imi cer scuze pentru ca nu pot sa indic sursa.
Un blackwork imitand blocuri patchwork (zic eu...) . Tin minte ca mi-a placut sa lucrez la el. Mai am de terminat modelele de pe margini.


Si un simpatic spiridus la care nu am mai avut mult de cusut, asa ca l-am terminat rapid. L-am colorat inainte de a incepe sa brodez, cu creioane cerate. Mai ramane acum sa-i gasesc si locul.

Tuesday, March 11, 2008

Lucrusoare

In "plimbarile" mele pe net am tot vazut suporturi pentru creioane, deci ideea nu pot sa mi-o insusesc.
Iata insa si versiunea mea. Am cusut-o pentru fiul meu care in clasa intai foloseste mult creioanele colorate si avea o maaaare :) problema cu suporturile din carton care ori se rupeau ori se dezlipeau. Pentru a proteja varfurile creioanelor, i-am proiectat si o clapeta.
In asteptarea primaverii, am brodat o mica scena insorita pe partea interioara. In exterior are un "L" stilizat.
Pentru o inchidere rapida, adecvata unui baietel activ , am cusut arici (scai) in loc de panglici. Recunosc, m-am gandit la aceasta varianta cand era deja prea tarziu, asa ca am fost nevoita sa-l cos la final, cu mana. Dar astfel am stiut exact unde trebuie sa-l cos si a mers destul de repede.
Lacika este primul meu mare admirator si critic, baiatel fiind are inclinatie si rabdare multa sa migaleasca tot felul de lucrusoare. Tot astfel, este mereu incantat si mandru cand ii fac cate o surpriza. A doua zi s-a dus la scoala cu noua achizitie si probabil a facut un pic de parada printre colegi. Cand un coleg i-a spus ca lui nici nu-i place suportul de creioane, Lacika l-a intrebat mandru: "dar mama ta stie sa faca asa ceva?" Ei, ce spuneti?!

Acum imi dau seama ca n-am pus pe blog gentuta-rucsac pe care am cusut-o din quiltul zdrentuit.
Sunt foarte multumita de ceea ce a iesit, e mai bine decat am crezut ca va fi.
Marimea si forma sunt foarte potrivite pentru plimbarile prelungite cu copiii.
Pentru continuitate, i-am cusut si partile laterale tot cu cusatura in exterior. Se potriveste cu stilul "rag" al rucsacului. Putem sa ne luam toate lucrusoarele de care avem nevoie. Buzunarele de diferite marimi ne salveaza de vraistea prin care le-am cauta altfel, iar daca mai facem si cateva mici cumparaturi, incap toate. Pun rucsacul pe spate si am mainile libere pentru oamenii mei :) .