Wednesday, December 17, 2008

I'm back! I'm baaaack!!

Gata, e timpul sa ma ocup un pic si de blogul meu, inainte sa ma dati disparuta...

Eeiii, povestea incepe de cand mi-am cumparat piciorusul pentru free motion... Masina mea nu se impaca deloc cu mine cand ii tot trag materialul incolo-si-ncoace sub ac. Ma chinui de ma trec toate apele si tot degeaba, merge numai cand are chef. In rest se fac bucle pe spate...:(
Dar tot incercand am facut ceva ce seamana a miniquilt.


Mda, nu radeti, atata pot. Mai am de exersat. :)

Mai tine cineva minte din anii '80 sacosele acelea ''moderne'' din fas, care aveau un toc din piele artificiala in care ascundeai sacosa cand nu o foloseai? Cand am vazut acest tutorial, de ele mi-am adus aminte. Si cum eu urasc sa cumpar sacose de nylon, m-am gandit ca acum e momentul. Si iata ce a iesit:

"Quiltuletul" l-am cusut de sacosa numai in partile laterale si jos, astfel ca are si rol de buzunar la nevoie.
Si inchis:

Numai bine incape in buzunar sau in geanta.


Probabil ca nu voi spune nimic nou sau poate ca nici nu se va intelege bine, dar am facut cateva fotografii in timp ce am cusut sacosa propriu-zisa, asa ca le postez aici, poate vor fi de ajutor cuiva..
Ca si la genti, imi place ca sacosa sa aiba o forma, de aceea m-am gandit la o modalitate de a forma fundul dreptunghic dar sa nu ramana margini la vedere si nici "binding" sa nu trebuiasaca sa folosesc.
Deci:


Dupa ce am taiat din panza deasa de in dreptunghiul initial ( 90cmx45cm) si i-am atasat quiltuetul-buzunar/toc, am impaturit dreptunghiul in doua, fata peste fata. La 3 cm de partea cu indoitura, am infipt cate un ac in ambele parti.


Acum am indoit din nou dreptunghiul, de aceasta data spate pe spate, pana la cele doua ace din cele doua parti. Se vede ca pliul acela de 3 cm a ramas inauntru. Am cusut de-alungul celor doua parti laterale, cam la 5 mm de margine. Apoi, bineinteles, am intors sacosa formata iarasi pe dos. :)


Pe o parte se vede pliul, ...


... pe cealalta, nu.



Si am mai cusut odata, la 7mm de margine. Astfel, marginea materialului a ramas intre cele doua cusaturi, iar sacosa mea va fi mai trainica (... sper!...)


Am intors din nou sacosa pe fata (pentru ultima oara:)), coltul este deja format, dar pentru a-si pastra forma l-am cusut cam la 1 mm de margine...


...sau, ma rog, la cat am reusit... :))


Si gata, mi-a iesit! Am si coltul format si nu mi-au ramas nici marginile materialului la vedere.
In concluzie, e important pliul acela de la inceput ( cu cat e mai mare, cu atat va fi mai lat fundul sacosei), apoi am cusut marginile laterale de cate doua ori si am fost atenta la plasarea pliului.

Si acum, daca am obosit ( nu foarte tare :P ) si daca tot avem in ce cara merele, ni se cuvine un desert gustos: placinta cu mere.



Nu spun maine, ca poate iar nu-mi ajunge timpul, dar voi reveni cu decoratiunile de Craciun pe care le-am facut pentru fiul meu si ce imi mai vine in minte, caci am lipsit cam multisor.

7 comments:

irinaindira said...

Buna!Tare draguta sacosa,iar placinta cu mere cred ca a fost tare delicioasa...


irinaindira

Ela said...

Ti-a iesit bine sacosa! Iar quiltingul il vei perfectiona lucrand! Nu trebuie sa-ti faci griji! Sa treci firele prin toate dispozitivele de la masina!
Ela

Alexandra said...

Welcome back!
The bag is nice, the bird is beautiful and the pie looks tasty :-)
Serios, nu se observa ca ai probleme cu atza la masina de cusut. Dar si eu am probleme. Cateodata pur si simplu nu merge...insa cred ca exista solutii. trebuie doar sa ne antrenam mai mult.

Grazia said...

Ciao!!!
Your bag is really nice, thank you for the tutorial!
Happy Christmas to you and your family!
Grazia

Elena said...

Eram sigura ca vei face ceva frumos cu micul quiltulet pe care ai exersat free-ul. In poza ti-a iesit perfect, ideea cu sacosa e nemaipomenita iar placinta cu mere miam...miam! Imi place totul! Elena

BMonica said...

Multumesc, fetelor, pentru aprecieri!

...tiktakro... said...

wow!!! pai , cum asa ? atitea "bunatati" intr-un singur articol ? :))) am sa fac si eu sacosa ta de cumparaturi, este geniala ideea cu coltul si cusaturile ascunse. Meriti pupici peste pupici!
Sarbatori fericite !!